7" DVD Touchscreen Navigation System set-up menu's

Hieronder staan de codes welke je toegang geven tot de systeem menu's, het gebruik hiervan is volledig op eigen risico. Gebruik ze met verstand, ondeskundig gebruik of experimenteren kan het systeem onbruikbaar maken. Ik neem geen enkele verantwoordelijkheid voor het gebruik van de codes en ik kan je ook geen ondersteuning bieden als het systeem niet goed of geheel niet meer functioneert.
Stap 1:Systeem aan, selecteer NAV, skip de waarschuwing, wacht op de kaart.
Stap 2:Druk op MENU en houd deze in totdat het PIN code scherm verschijnt.
Stap 3:Voer een code in en bevestig met enter
           Basic menu PIN: 6414 of 1981
           Advanced menu PIN: 842520 of 1310
In geval van code 6414 zijn er geen escape mogelijkheden om terug te gaan naar normaal gebruik, zet het contact af en weer aan.
In de andere gevallen is er een BACK optie welke je terug brengt naar normaal gebruik. Het meest geavanceerde menu krijg je met code 842520 maar let op, sommige opties zijn niet geschikt om mee te experimenteren.

Wat je ook doet, druk NOOIT op het knopje [S/W Update], als je op dit knopje drukt wis je de firmware van de DVD-unit en heb je de update CD nodig om deze opnieuw te installeren !

De update CD zit o.a. bij de (originele) navigatie versie 2006-2007, Denso p/n 464410-5280, dit is versie 4.40. Een hogere versie mag natuurlijk ook. Je kunt natuurlijk ook naar de Ford Dealer gaan.

Voordat je met de update begint, zorg dat de accu voldoende geladen is.
Om de update uit te voeren, zet het systeem aan en plaats de update CD,
de update start vanzelf.
Het is mogelijk dat de unit na de update om een pincode vraagt, dit is de code van het systeem die je ook nodig hebt als de accu los is geweest.
Na 3x de verkeerde PIN code moet je een half uur wachten, in deze tijd moet het systeem AAN blijven staan (denk aan de accu).
Als na de update alleen navigatie werkt en de audio niet, haal de accu los en wacht 15 minuten. Daarna weer aansluiten en de PIN code invoeren.


Wat is handig om te weten:
Waar ben ik; druk de NAV toets enkele seconden in (bij normaal gebruik) en het systeem geeft GPS positie en eventueel beschikbare adresgegevens.

Systeem upgraden; gebruik CD-RW cd's om de update cd te klonen, CD-R's werken niet.
CDDJ
RSE
BT/VCM (VRM)
Rear AC
AQS
ISO TP
LHD
RHD
- cd changer
- Rear Seat Entertrainment
- Bluetooth/Voice Recognition System
- Rear Aircondition
- Air Quality Control system
- CAN bus ISO transfer protocol
- Left Hand Drive
- Right Hand Drive